دوشنبه ، 24 دي 1397- 532

یک کشف عجیب! تاثیر مثبت داروی آلزایمر بر روی ترمیم دندان!

اشتراک گذاری

محققان دانشگاه کینگز کالج لندن روشی جدید کشف کرده‌اند که طی آن با استفاده از داروی آلزایمر، سلول‌های بنیادی مغز دندان را تحریک می‌کنند.ساقه نرم داخل دندان، آسیب‌پذیر بوده و در اثر ابتلای فرد به بیماری‌های عفونی، ممکن است دچار عفونت شود. عاج دندان به طور طبیعی از عفونی شدن دندان جلوگیری کرده و از ساقه دندان محافظت می‌کند، اما عاج دندان به تنهایی نمی‌تواند پوسیدگی‌های گسترده دندان را ترمیم کند. اخیراً دندانپزشکان برای درمان پوسیدگی‌های گسترده و پر کردن سوراخ دندان‌ها، از چسب‌های مصنوعی و یا مواد پر کننده‌ حاوی کلسیم و سیلیکن استفاده می‌کنند. این چسب‌ها روی دندان ثابت باقی مانده و جدا نمی‌شوند.


با این حال، در مقاله‌ای که به تازگی در نشریه Scientific Reports  منتشر شده، دانشمندان انیستیتو دندان کینگز کالج لندن، روشی کشف کرده‌اند که طی آن با تحریک سلول‌های مغز استخوان ساقه دندان، عاج دندانی جدید ساخته می‌شود. عاج دندان به عنوان یک ماده معدنی، از پوسیدگی شدید دندان جلوگیری کرده و نیاز به مواد پر‌کننده و چسب‌های دندان را کاهش می‌دهند.


به این ترتیب، با به کارگیری قابلیت‌های طبیعی دندان‌ها می‌توان بدون استفاده از چسب‌ها و مواد پر‌کننده، پوسیدگی‌های شدید دندانی که در نهایت باعث عفونت دندان‌ها می‌شود را از بین برد. زمانی که پر‌شدگی دندان جدا می‌شود و یا دندان‌ها عفونت می‌کنند، دندانپزشکان باید محدوده وسیع‌تری از قسمت آسیب دیده را جدا و یا پر کنند. حتی ممکن است دندان در اثر درمان‌های متعدد، در نهایت نیاز به کشیدن پیدا کند. اما این روش جدید به شکل طبیعی دندان‌ها را ترمیم کرده و تمام دردسرهای ناشی از مراحل درمان را به طور کامل از بین می‌برد.


تیم محققان، ماده‌ای به نام Tideglusib  که برای درمان بیماری‌های نورولوژیکی مثل آلزایمر مورد استفاده قرار می‌گیرد را برای تحریک سلول‌های بنیادین دندان مورد آزمایش قرار دادند. در این آزمایش، دانشمندان مقدار کمی از ماده Glycogen Synthase Kinase  را به یک اسفنج کلاژنی آغشته کرده و آن را روی دندان قرار دادند. بعد از مدتی مشاهده شد که با کاهش حجم اسفنج، عاج دندان جدیدی در آن محدوده رشد کرده است. در حال حاضر این اسفنج‌ها از لحاظ پزشکی مورد تأیید قرار گرفته‌اند و می‌توان از آنها در کلینیک‌های دندانپزشکی، برای درمان سریع‌تر استفاده کرد.

بخش ها

پیوندها

طراحی و پیاده سازی توسط گروه نرم افزاری دوگان

کلیه حقوق مادی و معنوی نزد جهاد دانشگاهی  محفوظ است.