سه شنبه ، 04 شهريور 1399- 533

چهار چالش پیش رو در انجام ونیر و راه حل مقابله با آنها

اشتراک گذاری

روکش های ونیر، یکی از اصلی ترین ارکان دندانپزشکی زیبایی به شمار می روند که با پیشرفت های زیادی که در دو دهه اخیر صورت گرفته، هر روز شاهد مواد جدیدتر و کاربردی تر برای ترمیم های موفق تر و زیباتر هستیم.

اما این روش در کنار مزایای فراوانی که دارد، دندانپزشکان و بیماران را با چالش هایی نیز مواجه کرده است. این چالش ها اگر مورد توجه قرار گیرند، می توانند به راحتی حل و فصل گردند و از بروز دردسرهای آتی جلوگیری به عمل آید. در ادامه مروری بر این چالش ها و همچنین راه حل های مفیدی برای مقابله با آنها خواهیم داشت.

   

چالش اول: آمادگی کامل پیش از آمدن بیمار

این چالش، یکی از مهم ترین مسائل پیش روی دندانپزشک است. او وقت و انرژی زیادی صرف می کند تا همه چیز خوب پیش رود، اما شاید نداند که نحوه آمادگی اش قبل از رسیدن بیمار چقدر می تواند در موفقیت نتیجه درمان موثر واقع شود.

راه حل اول: برنامه ریزی و تمرین

برنامه ریزی های مربوط به هر بیمار، باید قبل از نشستن او روی یونیت برای تیم درمان محرز باشد. دندانپزشک باید بر همه کارهایی که قرار است انجام گیرد، از ابتدایی ترین تا انتهایی ترین، اشراف داشته باشد و امکان بروز اتفاقات پیش بینی نشده را به حداقل برساند. تهیه یک چک لیست می تواند بسیار مفید باشد. مطالعات اخیر نشان می دهد که یادداشت های دست نوشته بیشتر از تایپ آنها می تواند در ذهن بماند، بنابراین نوشتن دستی چک لیست را فراموش نکنید.

راه حل دوم: اختصاص زمان کافی به هر بیمار

کار با ونیرها در عین جذابیت، بسیار دقیق و حساس است. اختصاص زمان کافی به هر مرحله درمان امری ضروری می باشد و هیچ یک از این مراحل، قابل اغماض و چشم پوشی نیستند. با توجه به تایم مورد نیاز برای هر دندان، تخمین زمان لازم برای کل فرآیند ونیر، کار دشواری نیست. نگران طولانی شدن کار نباشید، درمان تمیز و کامل را در اولویت قرار دهید.

راه حل سوم: خشک کردن کامل و شروع درمان از محل صحیح

خشک کردن محل درمان قبل از شروع به کار، اهمیت بالایی دارد. همچنین برای کسب نتیجه بهتر، آغاز کار از محل صحیح را باید در دستور کار قرار داد. این محل می تواند مرکز دهان باشد. شروع کار از یک سمت و حرکت به سمت دیگر، ممکن است نتیجه درمان را کمی نامطلوب سازد.

   

چالش دوم: پذیرش یا عدم پذیرش درخواست متقاضیان ونیر

افراد زیادی متقاضی استفاده از ونیرها هستند. باید توجه داشت که آنها صرفاً به زیباتر شدن فکر می کنند و شما به عنوان یک دندانپزشک، وظیفه دارید میزان نیاز و تناسب این روش را برای بیماران سنجیده و مطمئن شوید که بهترین گزینه پیش روست. در عصر حاضر مراجعان بیش از هر زمانی در پروسه درمان مشارکت می کنند. آنها خودشان گزینه ها را انتخاب کرده و بدون داشتن علم تخصصی و اشراف بر نتایج احتمالی، مشتاقانه خواهان استفاده از آنها می شوند. بسیاری از متقاضیان ونیر، از اتفاقی که قرار است برای دندانشان بیفتد به خوبی آگاه نیستند و بعضاً پافشاری نیز می کنند! بنابراین تشخیص اینکه برای مراجعین و متقاضیان از روکش های ونیر استفاده شود یا نشود، منحصراً در حوزه تخصص و اختیار دندانپزشک است که با آگاهی از تمام مزایا، معایب و عوارض پیش بینی شده و نشده این روش، می تواند آن را برای بیماران توصیه کند یا نکند.

راه حل:

تشخیص صحیح و آگاهانه دندانپزشک، بهترین راه حل مقابله با این چالش است. قبل از اقدام، باید کاملاً مطمئن بود که ونیر، کمک کننده ترین و بهترین گزینه برای بیمار است. جایی که ونیر آپشن مناسبی نیست، به راحتی بگوئید "نه"!

  

چالش سوم: باند ضعیف ونیر

محیط کنترل نشده، یکی از بزرگترین چالش های این حوزه از دندانپزشکی را به بار می آورد. همه چیز باید تمیز و کنترل شده باشد؛ هیچ رطوبت، خون یا بزاقی نباید روی سطح دندان باشد، چرا که این موضوع می تواند پروسه درمان را تا حد بسیار زیادی تحت تاثیر قرار دهد و با شکست مواجه سازد.

راه حل اول:آگاه سازی بیمار

اولین گام برای مقابله با این چالش، آموزش های لازم به بیمار،  آگاه سازی او از پروتکل های بهداشتی و درک تاثیرات مراقبت های پس از پروسه ونیر است. رعایت نکات بهداشتی توسط بیمار و حفظ سلامت لثه ها، در کنترل وضعیت درمان بسیار حائز اهمیت است.

راه حل دوم: میانبرها را انتخاب نکنید!

آموختن کامل تکنیک ها قبل از ورود به حوزه دندانپزشکی زیبایی بسیار ضروری است. اگر دندانپزشک به درستی محیط را آماده نکند و یا به طور مثال مقدار بیشتری از مینای دندان را بردارد، آسیب های جبران ناپذیری به بیمار و درمان وارد می سازد. هرگز برای ساده تر شدن کار، به سراغ آسان ترین راه ها نروید.

   

چالش چهارم: نارضایتی بیمار و تعدد مراجعات پس از درمان

متاسفانه باید گفت این چالش نیز به دنبال انتخاب میانبرها اتفاق می افتد، اما کمبود ارتباطات کافی نیز به همان اندازه در ایجاد آن نقش دارد. ونیرها به خودی خود، چالش نیستند بلکه عدم آگاهی از چیزی که بیمار می خواهد چالش است.

راه حل اول: ایجاد یک وکس آپ:

طراحی وکس آپ می تواند آنچه که بیمار در انتها خواهد دید را قبل از شروع کار به او نمایش داده و بخش مهمی از ارتباط مناسب را فراهم نماید. از نظر دکتر امامقلی پور، نقش وكس آپ را مي توان بطور خلاصه به سه دسته تقسيم كرد:

   
*   ارتباط صحيح بين بيمار و دندانپزشک و ديدن نتيجه كار قبل از تراش دندانها 
*   كمك به دندانپزشک در ميزان تراش دندانها و يا به عبارت ديگر تراش كاملاً محافظه كارانه 
*   ساخت رستوريشنهای موقت بسيار دقيق و زيبا

   

راه حل دوم: توجه به سایر گزینه های درمانی

ونیرها، زیبا هستند. آنها یک راه حل ساده و شکیل برای زیباتر خندیدن خلق می کنند و کوهی از اعتماد به نفس در افراد می کارند. اما در حالی که بیماران، ونیرها را به چشم یک الهه نجات و راه چاره می بینند، تمرکز اصلی دندانپزشک بر پایان کار است. باز هم تأکید می شود که آگاهی از آنچه که بیمار می خواهد مهم ترین موضوع است. چگونه می توان نتیجه ای را رقم زد که نه تنها امروز، بلکه سالیان طولانی لذت لبخند زیبا را به افراد هدیه کرد؟ مردم درباره ونیرها کنجکاو هستند. آنها درمورد پرسلین های شیک و سفید روی دندان ها سوال می پرسند اما به اینکه ممکن است این روش برایشان مناسب نباشد توجه نمی کنند. تنها چیزی که می خواهند، یک لبخند افسانه ای و بی نقص است! اما دندانپزشک و کادر درمان باید به ایجاد ارتباط مناسب و کامل با بیماران اقدام نمایند و نتیجه مورد نظر آنان را بدانند و بشنوند. بله! شما ممکن است با دیدن نتیجه کار خود کیف کنید! اما آیا بیمار هم...؟!!



منبع :کلینیک تخصصی دندانپزشکی جهاددانشگاهی

@JDMdentalclinic

بخش ها

پیوندها

طراحی و پیاده سازی توسط گروه نرم افزاری دوگان

کلیه حقوق مادی و معنوی نزد جهاد دانشگاهی  محفوظ است.