دوشنبه ، 27 خرداد 1398- 482

"PIPS و درمان مجدد روت کانال"

اشتراک گذاری

درمان مجدد می‌تواند سخت باشد و باعث اتلاف زمان گردد. مهم‌ترین نکته در کار عصب کشی، پی بردن به علت شکست درمان اولیه می‌باشد. گاهی اوقات، جواب پاسخ این مشکل بعد از پرسیدن از بیمار، معاینه‌ی بالینی و بررسی رادیوگرافی مشخص می‌شود اما گاهی نیز علت شکست درمان ریشه پنهان می‌ماند.

بعضی از سوالاتی که توصیه می‌شود که از خود بپرسیم شامل این موارد هستند: آیا من رابردم استفاده کردم؟ آیا شکستگی ریشه وجود دارد؟ آیا کانالی وجود دارد که من ندیده باشم؟ آیا دندانپزشک از هیپوکلریت سدیم و روش مناسب شستشو استفاد نموده؟ آیا پرکردگی ریشه under fill شده است؟ آیا درگیری پریودنتال وجود دارد؟ اگر بافت پریدنتال به نظر سالم برسد و ریشه‌ی دندان شکسته نباشد، احتمالاً علت شکست درمان ریشه از داخل کانال دندان می‌باشد. با وجود همه‌ی این فاکتور‌ها، تعجب‌آور نیست میزان موفقیت درمان مجدد ۱۰-۲۰ درصد پایین‌تر از درمان اولیه می‌باشد. میزان موفقیت درمان مجدد بین ۷۰ تا ۹۰ درصد متغییر است.

مقاله‌ی حاضر در ارتباط با PIPS  (مخفف کلمه Photon Induced Photoacoustic Streaming) و استفاده از آن به عنوان یک روش شستشوی کانال می‌باشد.

معرفی PIPS:

PIPS یک روش شستشوی کانال بوده که در آن از لیزر Er:YAG جهت تحریک محلول شستشوی داخل کانل استفاده می‌شود. این روش باعث لیز سلول‌های باکتری و حذف بیوفیلم می‌شود. با قرار دادن سر PIPS در داخل کانال و محلول شستشودهنده، لیزر باعث ایجاد یک سونامی در محلول شستشودهنده‌ی موجود در داخل کانال‌های اصلی،فرعی، تنگه‌ها و آناتومی پیچیده‌ی ناحیه‌ی اپیکال می‌شود.



PIPS و مطالعات:

مطالعات متعددی نشان داده‌اند که روش PIPS در حذف باکتری‌ها بسیار موثرتر از سایر روش‌های موجود می‌باشد.

استفاده از PIPS در درمان مجدد:

در مطالعه‌ای که بر روی یک بیمار نیازمند به درمان مجدد انجام شد، پس از خارج‌سازی گوتاپرکا با روتاری و کلرفرم از NAOCL ۶ درصد و PIPS به عنوان محرک آن جهت شستوشوی کامل استفاده شد. سپس کانال بابیوسرامیک گوتاپرکا و به روش تراکم عمودی پر گردید.

نتیجه‌گیری:

PIPS و لیزر Er:YAG روشی است که در آ ار انرژی لیزر جهت تحریک قدرتمند محلول شستشودهنده استفاده می‌گردد. مطالعات نشان داه است که این روش، اثر آنتی باکتریال بالایی داشته و در حذف بیوفیلم باکتری‌ها و دبری‌های کانال و همچنین افزایش فضای کانال نسبت به سایر روش‌های شستوشو (شستشو با سرنگ، شستشو با دستگاه اولتراسونیک و...) مؤثرتر می‌باشد.


این روش همچنین در حذف سنگ‌های پالپی، دبری‌های ایجاد شده در درمان مجدد و فایل‌های شکسته مؤثر می‌باشد.

بخش ها

پیوندها

طراحی و پیاده سازی توسط گروه نرم افزاری دوگان

کلیه حقوق مادی و معنوی نزد جهاد دانشگاهی  محفوظ است.