بهترین زمان برای کشیدن دندان عقل ! ! !
اشتراک گذاری
آیا باید دندان عقلی را که به شما دردی تحمیل نمی کند، کشید؟ دکتر حسین قائمی نیا، جراح دهان و فک و صورت از مرکز پزشکی دانشگاه رابوود، خطر عوارض کشیدن دندان های عقل، را مورد بررسی قرار داده است. او نتیجه ی تحقیقات خود را در یک جزوه ارائه داده است، که می تواند برای ارزیابی بهتر خطرات این کار برای هر بیمار مورد استفاده قرار گیرد. دکتر قائمی نیا در تاریخ ۲۳ ژوئن، مدرک PhD خود را برای تحقیق در مورد دندان های عقل بدون مشکل، دریافت خواهد کرد.
دندان های عقلی که باعث بروز شکایتی نمی شوند، اغلب برای جلوگیری از ایجاد مسائلی در آینده کشیده می شوند. با این حال، در صورت کشیدن دندان های عقل، عوارضی مانند عفونت زخم و آسیب عصبی ممکن است ایجاد گردد. این عوارض منجر به کاهش کیفیت زندگی افراد می شود. آیا شما یکی از دندان های عقلتان را کشیده اید یا هنوز آن را در دهان خود دارید؟ دکتر حسین قائمی نیا نشان داده است که چه مواردی را باید برای هر فرد در کشیدن دندان عقل بررسی نمود.
کشیدن دندان عقل یا نکشیدن آن؟
دکتر قائمی نیا با یک بازنگری سیستماتیک از تحقیقات انجام شده در این زمینه دریافت که شواهد کافی برای رسیدن به یک نتیجه گیری کلی وجود ندارد. او پس از انجام تحقیقات خود، اعلام نمود که هر بیمار باید به صورت جداگانه برای وجود خطر این عوارض بررسی گردد. قائمی نیا گفت: از یک سو، مداخله جراحی با خطر عوارضی مانند عفونت زخم و آسیب به عصب حسی لب و چانه همراه است، از سوی دیگر، نکشیدن دندان عقل سالم، ممکن است در نهایت به آسیب بیشتر به دندان های مجاور منجر شود.
عوامل خطر
یکی از عوارض مکرر پس از برداشتن دندان عقل، عفونت است. دکتر قائمی نیا عوامل موثر بر خطر ابتلا به عفونت را بررسی کرده و می گوید: افرادی که ۲۶ سال یا بیشتر سن دارند و زنان، بیشتر از عفونت رنج می برند، اما به نظر می رسد که سیگار کشیدن نیز یکی از عوامل خطر است. او همچنین تاثیر شستشوی حفره ی حاصل از کشیدن دندان عقل را با آب شیر، بررسی کرد. نتیجه ی این بررسی نشان داد که در مقایسه با سایر گزینه ها، مانند آنتی بیوتیک ها، شستشو با آب شیر یک روش نسبتا ارزان و ساده برای جلوگیری از عفونت پس از کشیدن دندان عقل است. او می گوید: بیماران نیز می توانند این کار را در خانه انجام دهند.
دکتر قائمی نیا نتیجه گیری خود را در یک جزوه مدون کرده است که می تواند در اعمال بالینی برای بهبود مراقبت از بیمار استفاده گردد. این دستورالعمل به فرآیند تصمیم گیری برای کشیدن یک دندان عقل بدون مشکل (سالم) به پزشک و بیمار کمک می کند. علاوه بر این، این جزوه به بیمار کمک خواهد کرد تا از خطراتی که ممکن است او را تهدید کند، مطلع شود. دکتر قائمی نیا می گوید: یک بخش جدید در این جزوه برای بیمارانی با خطر بالای آسیب عصبی به منظور جلوگیری از این آسیب تدوین شده است. این جزوه شامل یک درخت تصمیم گیری با استدلال بنفع کشیدن دندان عقل و یا علیه آن، عوامل خطر برای بروز عوارض و روش های پیشگیری از عفونت است.
منبع :کلینیک تخصصی دندانپزشکی جهاددانشگاهی
@JDMdentalclinic
بخش ها
- ترمیمی و زیبایی
- معالجه ریشه دندان
- تروما
- بیماریهای دهان، دندان و فک و صورت
- پروتز دندانی
- جراحی لثه
- جراحی فک و صورت
- ارتودنسی
- بخش اطفال
- ایمپلنت دندان
- لیزر
پیوندها
- سازمان مرکزی جهاد دانشگاهی استان خراسان رضوی
- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- استانداری خراسان رضوی
- معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان رضوی
- آزمایشگاه مرکزی جهاددانشگاهی مشهد
- دانشکده دندانپزشکی مشهد
- معاونت آموزشی جهاددانشگاهی مشهد
- معاونت نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- نوبت دهی بیمارستانی بیمارستانهای استان خراسان رضوی
- بیمارستان قائم
- بیمارستان امام رضا
- رزرو وقت اینترنتی مدیریت درمان خراسان رضوی